2018-09-05 Dosztál Álmos

Beszámoló a Manager Open fehérvári fordulójáról

Az esélyes pár győzelmével végződött a Manager Open fehérvári fordulója

A kilenc regionális versenyből valamint a budapesti döntőből álló XIV. Menedzser Teniszbajnokság a nyári szünetet követően Székesfehérváron folytatódott. A helyszín a Kiskút Tenisz klub volt , amely hat kiváló salakos pályával, hangulatos klubházzal rendelkezik és az utóbbi években egy sor jelentős verseny- magyar bajnokság , profi pénzdíjas tornák- sikeres megrendezése is nevükhöz fűződik. A tulajdonos Viszló Csaba, aki maga is elindult a versenyen, azonban ennél sokkal nagyobb terveket sző. Előre haladott állapotban van ugyanis egy ötpályás nemzetközi méretű fedett teniszcsarnok építése, amelynek átadására várhatóan a jövő év első felében kerül sor.

A városi klubok nevezőit valamint az agárdi, budapesti, esztergomi, móri, péti üzletembereket és menedzsereket magyaros reggelivel, friss gyümölccsel fogadták a rendezők.

Az ünnepélyes megnyitó során Hámori Tamás versenyigazgató köszöntötte a felsorakozott versenyzőket köztük külön azokat, akik első alkalommal vesznek részt ezen, a hazai teniszéletben különleges, eseményen. Eddig öt fehérvári regionális torna került lebonyolításra, de ebben a klubban első ízben kerül sor a Manager Open megrendezésére. Pintér Balázs, a Menedzser Alapítvány vezetője színvonalas küzdelmeket kívánt az indulóknak, Galambos Gábor versenybíró pedig a sorsolást és a játékrendet ismertette.

Érdekesség, hogy a versenyen két vegyes páros is elindult, így a budapesti Radnóti György, a MOL korábbi menedzsere Sallai Anikóval , Halász Róbert , a Szeszipari Szövetség igazgatója az E.On képvíselőjével Szilágyi Adéllal. Volt még egy apa- fia pár is a mezőnyben a helyi Budai Zoltán és gyermeke személyében.

A Szuper táblán, ahol a rendszeresen versenyző párosok csaptak össze, a legjobb 4 között a fehérvári Serák Gábor és Péter kettős könnyen nyert az edző Takács Tibor és a gyógyszerész Magyar Tamás alkotta pár ellenében. A másik oldalon az évben először összeálló, tavaly több versenyen is diadalmaskodó László Csaba agárdi hotel tulajdonos Szécsi Gábor cégvezetővel ugyancsak könnyen győzte le a helyi Deák Tamás – Molnár András párost. A döntőben viszont csak óriási csatában az ellenfél öt mérkőzés labdáját hárítva tudtak nyerni a Serák testvérek ellen. Ezzel az első hellyel László Csaba a tizenkettedikről a hatodik helyre lépett elő az országos pontversenyben.

Az Amatőr kategóriában a legjobb négy közé csak fehérvári párosok jutottak. A győzelmet végül nagy csatában a Tapolcsányi Patrik és Sávó Tivadar vállalkozók szerezték meg az Ádám Zsolt, Sándor Norbert összetételű párral szemben. Harmadik helyen a mezőny legidősebb párosa a Varga Zsolt és Nagy Lajos kettős végzett.

A vigasz versenyben a Hortyi Balázs és Dózsa Gábor duója győzedelmeskedett – előbbi a Balinvest , az utóbbi a Simotrade  cég vezető menedzsere- a döntőben a Szervátültetettek Európa  Bajnokságán nemrég bronzérmet szerzett Hegyesi László és társa a kimagasló technikai tudással rendelkező Berecz Levente  ellenében.

Az ünnepélyes eredményhirdetéskor a díjakat Hámori Tamás és Galambos Gábor adta át. A szuper kategória győztes párja- a serlegen kívül – 1-1 üveg Chivas whiskyT, az amatőröknél első helyezett, a kupa mellett, az Extrametál által felajánlott díszdobozos svájci bicskát, míg a további helyezettek Panyolai pálinkát, Béres termékeket, a Panda Security szoftverjét, a Piac &  Profit éves előfizetését valamint a Pauker Nyomda által készített művészi okleveleket kapták kézhez.

A versenyigazgató köszönetet mondott a verseny sikeres előkészítéséért és lebonyolításáért Viszló Csabának, Galambos Gábornak és csapatának. Megköszönte továbbá a Manager Open állandó partnerei, így a KPMG, a Parfüm Line, a Dessewfy & Dávid és Társai Ügyvédi Iroda, a Viszló Transz és a Danubius Hotels támogatását. A játékosok érdeklődéssel forgatták az IT Business, a Behaviour, a BOOM, a Piac & Profit egyes lapszámait.

A döntőket megtekintette Turi Zita a Fehérvári Média Centrum Városi Rádiójának munkatársa, aki interjút készített Hámori Tamással. Ebben, többek között, szó volt a Manager Open korábbi székesfehérvári állomásairól, az idei versenyek tapasztalatairól, a mostani forduló nagy sikeréről, a hátralévő tornák / Debrecen, Kecskemét és Budapest / várható látogatottságáról valamint a jövőbeni tervekről.

A következő, szeptember 1-én Debrecenben sorra kerülő viadalra a mostani verseny résztvevői közül is többen jelezték részvételi szándékukat.

KAPCSOLAT

Kérdés esetén vegye fel velünk a kapcsolatot és mi készséggel segítünk

Telefon: 06 20 419 6008

Email: info@manageropen.hu