2018-07-17 Dosztál Álmos

Beszámoló a Manager Open salgótarjáni regionális tornájáról

Az esélyes pár nyerte a Manager Open salgótarjáni regionális tornáját

A kilenc regionális versenyből valamint a budapesti döntőből álló XIV. Menedzser Teniszbajnokság a legutóbbi, a siófoki versenyt követően Salgótarjánban folytatódott. A helyszín ezúttal is a Tatárárok Szabadidőközpont és Teniszcentrum volt. A városi klubokon kívül Budapestről, Egerből, Gyöngyösről , Nyíregyházáról valamint Vácról érkezett üzletembereket az itt már hagyományos magyaros reggelivel fogadta a Centrum tulajdonosa Puszta Béla és a rendezésbe besegítő családtagjai.

Az ünnepélyes megnyitó során először a házigazda Puszta Béla köszöntötte a résztvevőket megemlítve , hogy a Nógrád megyei Hírlap és a Városi Televízió beharangozót közölt a versenyről, majd Huszár Máté alpolgármester mondta el, hogy megtiszteltetés városuk számára ezen egyedülálló versenysorozat egyik állomásának megrendezése, egyúttal színvonalas küzdelmeket kívánt az indulóknak. Hámori Tamás versenyigazgató azt emelte ki, hogy Salgótarján évek óta az egyik leghangulatosabb állomása az országos bajnokságnak és ezért is sok visszatérő résztvevője van a viadalnak és megköszönte a helyi szervezők munkáját. Bejelentette , hogy a terveknek megfelelően a Manager Open a nyári szünet után augusztus 25-én Székesfehérváron folytatódik. Ezt követően Bodor Ferenc versenybíró ismertette a sorsolást és a játékrendet.

Miután a Szuper kategóriában a nyári szabadságolások miatt ezúttal nem volt elegendő nevező a versenybíróság a két kategória összevonásáról döntött. Ennek megfelelően a két hatos csoporton belül körmérkőzésre került sor. Érdekesség, hogy a mezőnyben két salgótarjáni vegyes páros is indult Szabados Tamás – Varga Viktória és a Verebélyi Zsolt – Tamásiné Csapó Csilla személyében akik közül az előbbi több győzelmet is aratott. Érdekesség továbbá, hogy a sorsolás szeszélye folytán már a csoport küzdelmek során szembekerült egymással két gyöngyösi pár, ahol ezúttal a Bernáth Zsolt – Kovács Zoltán bizonyult jobbnak.

Az elődöntőbe jutás a két kiemelt párosnak , a fővárosi Hegyi Zoltán és partnere Lászka Milán valamint a gyöngyösi – nyíregyházi Ludányi Zoltán és párja Szabó Zoltán részére nem okozott különösebb gondot. Ez történt az egri Id. Hegyi József – Barta Gábor kettős estében is. Ezzel szemben a salgótarjániak legjobbjának a Gordos Balázs- Sági Simon duónak igencsak meg kellett harcolni a legjobb négybe kerülésért.

Az elődöntőben a Hegyi – Lászka pár könnyedén jutott tovább az Id. Hegyi- Barta páros ellenében, míg a Ludányi- Szabó kettős már küzdelmesebb mérkőzést vívott a salgótarjániakkal. A döntő szép számú közönség előtt zajlott le , akik sokszor tapsolták meg az élvezetes labdameneteket. Hegyiék végig vezettek a szoros csatában és végül a papírformának megfelelően a győzelmet is megszerezték. Ezzel tovább növelték előnyüket az országos pontversenyben.

Az ünnepélyes eredményhirdetéskor a díjakat Puszta Béla , Hámori Tamás, Pintér Balázs, a Menedzser Alapítvány vezetője és Balázs Dávid , a kuratórium tagja adta át. A központi szponzorok ajándékai közül a szuper kategória győztes párja- a serlegen kívül – 1-1 üveg Chivas whiskyvel , a második helyezett ugyancsak kupa mellé Panyolai pálinkát kapott díjként és mind a négyen átvehették a helyi főszponzor,az SVT Wramsler ajándékát is. A további helyezettek és a sorsolás nyertesei Béres termékeket, a Panda Security Kft szoftverjét, az Extrametál által forgalmazott, híres svájci bicskát , a Preciosa ékszerét, a Piac & Profit ajándék csomagját valamint a Pauker Nyomda által készített művészi okleveleket kapták kézhez.

A versenyigazgató köszönetet mondott a további támogatóknak , nevezetesen a KPMG- nek, a Parfüm Line Kft-nek, a Dessewfy & Dávid és Társai Ügyvédi Irodának, az Óramű Kft-nek, a Viszlo Transz Kft-nek , a Foxtronnak továbbá a Danubius Hotels Zrt-nek. A torna alkalmából a következő üzleti lapok is hozzáférhetők voltak az érdeklődők számára : az IT Business , a Behaviour ,a BOOM valamint a Piac & Profit és az Üzleti Világ aktuális példányai.

A megnyitóról valamint egyes mérkőzésekről felvételt készített a Nógrád Megyei Hírlap fotósa és a Városi Televízió, mely interjút is kért Hámori Tamástól. Az interjú során, többek között, szó volt a Manager Open népszerűségének okairól , az itt összejött mezőnyről, valamint a Bajnokság további programjairól. A versenyigazgatót , aki egyúttal a Magyar Tenisz Szövetség nemzetközi képviselője – és így idén is helyszínen tekintette meg a wimbledoni küzdelmeket – az ottani hangulatról valamint a szeptemberben megrendezésre kerülő csehek elleni itthoni Davis Kupa mérkőzésről esélyeiről is kérdezték.

KAPCSOLAT

Kérdés esetén vegye fel velünk a kapcsolatot és mi készséggel segítünk

Telefon: 06 20 419 6008

Email: info@manageropen.hu