2018-06-11 Dosztál Álmos

Beszámoló a tordasi versenyről

Népes mezőny a Manager Open tordasi versenyén

A kilenc regionális tornából valamint a budapesti döntőből álló XIV. Menedzser Teniszbajnokság Győrt és Vácott követő idei harmadik állomása a közkedvelt, fővároshoz közeli tordasi sportközpont négy pályája volt. Az előnyös földrajzi koordinátákkal rendelkező Pest közeli település igen népszerű a teniszező menedzserek , üzletemberek között. Bár a résztvevők száma a tavalyi évitől elmaradt de a kis község mégis újabb csúcsot döntött. A torna országos jellege talán itt domborodott ki leginkább, hiszen a Bajnokság tizennégy éves történetében sosem érkeztek még egyetlen esetben sem ennyi helyről indulók. Ugyanis Tordason kívül Agárd , Budapest, Eger, Gyöngyös, Kecskemét, Martonvásár, Mór,Nyíregyháza, Százhalombatta, Vác és Veszprém azaz 12 város képviseletében indultak a versenyzők. A csoport mérkőzések lebonyolításához ez évben is szükség volt a martonvásári kastély kertjében lévő három pályára. A nagy melegben éppen pihenő játékosok ugyanakkor szívesen húzódtak meg a tordasi klub Makovecz stílusban épült hangulatos klubházában.

Az ünnepélyes megnyitó során Hámori Tamás alapító-versenyigazgató hangsúlyozta Tordas lassan már fogalom a menedzser teniszezők között. Külön köszöntötte Amberger Árpádot a Menedzser Alapítvány szakmai felelősét és Balázs Dávidot , a kuratórium tagját továbbá Mór első ízben induló versenyzőit a Szilágyi testvéreket. Tóth Gábor klubigazgató elmondta nagy örömmel készítették elő a versenyt, amely kiemelt szerepet játszik a település egyébként meglepően gazdag sport programjában. Ezt követően Fehér Sándor versenybíró ismertette a sorsolást és a játékrendet.

A Szuper kategóriába nevezett már régóta versenyző , csapat bajnokságokon is résztvevő menedzserek között a párok két csoportban mérték össze tudásukat. Az egyik csoport győztese a hotel tulajdonos egri Id. Hegyi József és párja Bozsik Attila lett. A második helyet a gyöngyösi vállalkozók párosa a Bengyel Zsolt – Asztalos Bence pár szerezte meg. Ebben a csoportban egy sajnálatos eset is történt , az eredetileg második helyre befutott budapesti Horváth Sándor, Ur Xavér kettős – Horváth Sándor a Bajnokság eddigi történetében sosem tapasztalt minősíthetetlen magatartása miatt – kizárásra került. Ügyét a Fegyelmi bizottság fogja hamarosan tárgyalni.

A másik ágon a tavalyi döntő nyertese ,egyben a váci  torna 2.helyezettje a gyöngyösi Ludányi Zoltán és a nyíregyházi Szabó Zoltán veretlenül lett csoport győztes. Itt a második hely a László Csaba / Agárd / Galambos Gábor / Székesfehérvár / párosé lett. Az elődöntőben a gyöngyösiek szinte házi rangadóját az esélyesebb Ludányi- Szabó kettős nyerte , míg a másik oldalon szoros versenyben a László Cs- Galambos G. győzedelmeskedett,  akik a döntőben visszavágtak Ludányiáktól elszenvedett korábbi vereségért és megszerezték a torna győzelmet. Az ötödik helyet a kecskeméti Csávás István – Tóth Balázs duó nyerte el.

Az Amatőröknél három csoportra is szükség volt. Úgy állt össze a legjobb négy mezőnye , hogy az egyes csoportgyőztesekhez a legjobb csoportbeli második is csatlakozott. Az elődöntőben kisebb meglepetésre a móri vegyes páros Szilágyi Géza és Adél megverte a rutinos Amberger Árpád/ Bp / – Virág Vendel / Veszprém / párost , míg a százhalombattai Dr Szalai András – Dávid Roland kettős a Parfüm Line ügyvezetője és a felső oktatásban dolgozó Urbán László fővárosi párt győzték le , majd – ugyanilyen arányban- a döntőben Szilágyiékat is.

Az ünnepélyes díjkiosztás során a győztesek a szokásos kupákon és érmeken kívül a sóskúti Kőnig Étterem és a sukorói Boglya  Csárda két-két személyes vacsora meghívását valamint a Roham , egykori dunai gőzhajóra szóló , étkezéssel egybekötött, belépőjegyet nyertek. További díjak voltak a Béres Rt termékei, a Preciosa cseh kristálycég ékszerei, a Chivas whisky , a Palonyai pálinka , a Panda Security Kft szoftverje, a Piac & Profit ajándék csomagja valamint a Pauker Nyomda által készített művészi oklevelek. Az előző versenyhez hasonlóan itt is nagy sikert aratott a szervezők azon új elképzelése , hogy a szponzori ajándékok egy részét sorsolás útján lehetett elnyerni. A díjakat és az ajándékokat Pintér Balázs , a Menedzser Alapítvány vezetője, Balázs Dávid , Hámori Tamás és Tóth Gábor adták át.

A versenyigazgató megköszönte Tóth Gábor és családja szervező munkáját ,Galgóczy Lajos tevékenységét , Fehér Sándor versenybírói munkáját. Köszönetet mondott a még nem említett további támogatóknak , így a KPMG -nek , a Parfüm Line Kft-nek , a Dessewfy & Dávid és Társai Ügyvédi Irodának , az Óramű Kft-nek, a Viszlo Transz Kft-nek továbbá a Danubius Hotels Zrt-nek. A viadal alkalmából az IT Business , a Behaviour valamint a Piac & Profit üzleti magazinok aktuális példányai is keresettek voltak.

Az indulók közül többen jelezték már részvételi szándékukat a Manager Open következő , a június 16-án a felújított Grand Slam Parkban megrendezendő budapesti régiós menedzser tornára. A tordasi viadal fotói a www.manageropen.hu honlapon, a Tordas SE web oldalán valamint a Facebookon egyaránt megtekinthetők.

KAPCSOLAT

Kérdés esetén vegye fel velünk a kapcsolatot és mi készséggel segítünk

Telefon: 06 20 419 6008

Email: info@manageropen.hu