Beszámoló a Manager Open Díjkiosztó Gáláról

A 2018.évi Manager Open Díjkiosztó Gáláról.

A XIV. Országos Menedzser Teniszbajnokság, a Manager Open szervezői a pontversenyén élen végzett versenyzők jutalmazása, a támogatók köszöntése és új kapcsolatok kialakítása céljából minden év novemberében évzáró Díjkiosztó Gálát rendez, amelynek helyszíne ezúttal a Danubius Aréna Hotel külön terme volt. A rendezvényre meghívást nyertek az egyes versenyeket rendező klubok, az együttműködő szervezetek és a média partnerek képviselői is.

Hámori Tamás, a Manager Open ötletgazdája és alapítója , a Bajnokság versenyigazgatója nyitotta meg a rendezvényt és elmondta idén több mint négyszázan vettek részt a kilenc regionális tornán valamint a pesti döntőn ez a szám több mint 12 %-os növekedést jelent az elmúlt évhez képest. Elmondható , hogy a Manager Open ma már egy sikeres brand, úgy a tenisz, mind az üzleti világban. Külön köszöntötte Szirmák Botondot a Menedzserek Országos Szövetsége elnökét valamint Pintér Balázst a Menedzser Alapítvány vezetőjét

Az idei Manager Open támogatói közül ajándékot azaz 1-1 palack Panyolai pálinkát és díszoklevelet vettek át a következő személyek : Varga Szilvia , a Danubius Hotels Group PR igazgatója, Daróczy Péter, az Óramű Kft ügyvezető igazgatója, Viszló Csaba a Viszló –Trans Kft tulajdonos ügyvezetője,  Bérczi Krisztina, a Preciosa cseh ékszercég magyarországi képviselője, Simonyi Tamás , a KPMG partnere, Újházi Péter az Extrametál tulajdonos ügyvezetője, Krisztik Anikó, a Bemer cég képviselője, Szugyiczky András és Vértes Gábor , a Pauker Nyomda tulajdonosa.

A legnagyobb érdeklődéssel várt esemény a pontverseny legeredményesebb játékosainak díjazása volt , ahol a szuper kategóriában az első helyezést, holtversenyben  a Ludányi Zoltán /Gyöngyös / és állandó párja Szabó Zoltán / Nyíregyháza / szerezték meg. Jutalmuk az Abigél Galéria által felajánlott két értékes festmény volt. A második helyen ugyancsak egyforma pontszámmal a pesti Hegyi Zoltán és párja Lászka Milán végzett , ők a Danubius hotel ingyenes hétvégéjét illetve az Óramű Kft által forgalmazott Zeppelin karórát kapták ajándékul. Díjat kapott még ebben a kategóriában László Csaba / Agárd /és Ádor Zsolt / Debrecen / is.

Az amatőr kategória nyertese a fővárosi Hegyesi László lett, aki idén ismét kiválóan szerepelt a Szervátültetettek Európa Bajnokságán és három bronzérmével a legeredményesebb magyar résztvevője volt. Őt követte egyforma pontszámmal a szegedi kettős , Lajos Attila és Török Gábor. Díjat kapott a legeredményesebb női résztvevő Szilágyi Adél / Salgótarján / a pesti Sallai Anikó  továbbá a kecskeméti Gyenes Katalin is.

A 110+ korosztály legjobb egyéni versenyzője a szálloda tulajdonos id. Hegyi József / Eger / szoros küzdelemben múlta felül riválisait, így a pesti Amberger Árpádot, a Globomax ügyvezetőjét és Almai Jánost. Az értékes ajándéktárgyakat a már említetteken túlmenően az Extrametál, a Panda Security Kft, a Chivas Regal, a Preciosa, a MOB , Boros Betty kerámia művész és Zimányi Róbert író biztosította. Minden felsorolt játékos egyúttal egy-egy , a Pauker Nyomda által készített, díszoklevelet is kapott.

Külön díjat kapott a fehérvári Kiskút Teniszklub idei kiváló verseny rendezéséért , a díjat Galambos Gábor vette át továbbá Hegyesi László, aki a legtöbb , azaz hét tornán vett részt , Bíró Melinda , mint a Manager Open idei küzdelmeinek legfiatalabb női résztvevője –aki nemrég Franciaországban nemzetközi versenyen ért el második helyezést – és Csepeli Botond, mint a legfiatalabb fiú versenyző továbbá Pajor István a legidősebb induló. Jutalmat kapott Pósfai Gyula az MTI állandó sport tudósítója is.

A különleges hangulatú  rendezvényen a jelenlévők örömmel ismerkedtek meg egymással egyben kóstolták Kenesei Krisztinától a badacsonyi Von Beöthy pincészet prémium borait és fogyasztották el a szálloda által feltálalt finom falatokat. Ezzel a Gála is érdemben hozzájárult a Manager Open egyik alapvető céljához a kapcsolatok ápolásához , új barátságok kialakításához de akár új üzleti kapcsolatok előkészítéséhez.

Hámori Tamás befejezésül megköszönte az eseményről most távol maradt további szponzorok támogatását is valamint a szálloda személyzetének, itt is első sorban Kristóf Kitti professzionális munkáját. A résztvevők azzal búcsúztak, hogy találkoznak jövőre a következő, immár XV. Manager Open rendezvényein.

previous arrow
next arrow
ArrowArrow
Slider

Beszámoló a szezonzáró menedzser tenisz versenyről

A kilenc regionális versenyből valamint a budapesti döntőből álló XIV. Menedzser Teniszbajnokság az elmúlt hétvégén elérkezett a befejezéséhez. A hagyományos helyszín az exkluzív dél budai Park Teniszklub volt, amely kitűnően előkészített pályákkal, ingyenes fitnesz és wellnesz használattal várta a résztvevőket. Ezúttal természetesen a fővárosi versenyzők voltak túlsúlyban ugyanakkor a korábbi vidéki színhelyek szinte mindegyikéről/ Agárd ,Debrecen , Gyöngyös, Kecskemét, Salgótarján Siófok, Szeged,Székesfehérvár, Tordas/ erős párok érkeztek. Nemzetközi induló is akadt a rimaszombati Angyal László személyében. aki egyébként rendszeres szereplője a salgótarjáni régiós tornának. Kecskeméti női páros mellett három vegyes páros is színesítette a mezőnyt.

Az ünnepélyes megnyitó alkalmából Hámori Tamás alapító- versenyigazgató bemutatta a Menedzserek Országos Szövetsége elnökét Szirmák Botondot a Provident Zrt elnökét , Daróczy Pétert,  a verseny fődíját felajánló Óramű Kft ügyvezető igazgatóját, Bérczi Krisztinát, a Preciosa cseh ékszercég képviselőjét, Újhelyi Pétert , a világhírű svájci bicskákat forgalmazó Extrametál fejlesztési igazgatóját. Köszöntötte a támogatók közé tartozó KPMG partnerét a versenyen induló Simonyi Tamást, a Menedzser Alapítvány vezetőjét Pintér Balázst és munkatársait Amberger Árpádot és Balázs Dávidot. Ezt követően  Szirmák Botond jó versenyzést kívánt a résztvevőknek majd ismertetésre került a sorsolás eredménye és a játékrend.

Az amatőr kategóriában a legjobb 4 közé négy különböző városból érkezett menedzser párok kerültek. A dr.Tárczy György budapesti ügyvéd párjával Spenik Vladimir törökbálinti orvossal előbb a siófoki Tapolcsányi Patrik –Sáhó Tivadar duót majd a döntőben a szegedi Lajos Attila- Török Gábor cégvezető és fogorvos párost győzték le meggyőző fölénnyel. A szegedi pár a másik ágon a mezőny legjobb vegyes párosánál, a kecskeméti Szűcs Enikő – Somi  Imre kettősnél bizonyult jobbnak.

Az idősebb amatőr párok a 110+ kategóriában mérték össze erejüket. Az egyik csoportot még játékot sem vesztve az Almai János fogorvos és párja Fülöp László nyerte, akik aztán az elődöntőben kikaptak a korábbi versenyzőkből összeállt Vári András-Zoltán György kettőstől. Ellenük a másik  elődöntővel szemben, ahol a Borbély Attila – Pajor István duót könnyedén verték , küzdelmesebb mérkőzést követően nyert az Amberger Árpád , Héjjas Mihály pár és nyerték meg ezt a számot.

A nagy érdeklődéssel várt szuper kategóriában több meglepetés is született. Így az agárdi László Csaba , aki már több versenyen győzött tavaly és idén is nyert már- most ugyan nem a szokásos párjával , hanem a fővárosi Thuróczy Gyulával indult – nem jutottak a legjobb négy közé. Ugyancsak meglepetést jelentett, hogy az elődöntőben a kecskeméti Tóth Balázs – Fekete László kettős visszavágott a Ludányi Zoltán , Szabó Zoltán párnak a debreceni vereségért de a döntőben nekik is meg kellett hajolniuk a debreceni Ádor Zsolt – Bazula Zoltán kettős kiváló játéka előtt. A másik harmadik a fehérvári Serák testvérpár lett.

Az ünnepélyes eredményhirdetéskor a díjakat Bérczi Krisztina , Újhelyi Péter , Hámori Tamás és Pintér Balázs adta át. Az amatőr és a szuper kategória győztes párosai 1-1 Zeppelin márkájú luxus karórát míg a 110+ kategória első helyezettje díszdobozos és emblémás svájci bicskával , a helyezettek a Preciosa ékszerével, Chivas whiskyvel, Boros Betty mandala festő művészi kerámiájával, Panyolai pálinkával, Béres termékekkel, a Panda Security Kft szoftverjével, a Piac & Profit ajándék csomagjával valamint a Pauker Nyomda által készített művészi oklevelekkel lettek gazdagabbak.

A versenyigazgató megköszönte Nagy Csilla klubigazgatónak valamint Tóthné Marikának az értékes munkáját. Köszönetet mondott egyúttal a további támogatóknak , nevezetesen a Parfüm Line Kft-nek, a Viszló Transz Kft-nek , a Foxtronnak továbbá a Danubius Hotels Zrt-nek. A mérkőzések szünetében számosan beleolvastak az IT Business, a Behaviour, a BOOM valamint a Piac & Profit kihelyezett lap példányaiba és érdeklődéssel nézték meg a Preciosa standján kiállított különböző ékszer variációkat.

A verseny befejezésekor nyílván valóvá vált , hogy az országos pontverseny győztese a Ludányi-Szabó gyöngyösi-nyíregyházi pár két tagja lett ezzel egyidejűleg elnyerték a 2018 évi menedzser páros címet. A pontverseny győztesei és további helyezettjei – mind a három kategóriában- nívós ajándékokban részesülnek a novemberi Díjkiosztó Gálán , ahol a szponzorok és a média támogatók köszöntésére is sor kerül.

Beszámoló a Manager Open debreceni fordulójáról

Hazai pár nyerte a Manager Open debreceni regionális tornáját

A kilenc regionális versenyből valamint a budapesti döntőből álló XIV. Menedzser Teniszbajnokság az elmúlt hétvégén Debrecenben folytatódott. A helyszín a nemrégen újra megnyílt Pallagi Teniszcentrum volt , amely kitűnően előkészített hat pályával várta a résztvevőket. A városon kívül – a régiós kategóriának megfelelően – Gyöngyösről, Kecskemétről és Nyíregyházáról is érkeztek üzletemberek, hogy megmérettessék magukat ebben a gyorsan fejlődő , lakosságát tekintve már második legnagyobb magyar városban.

Az ünnepélyes megnyitó alkalmából Hámori Tamás alapító- versenyigazgató azt emelte ki, hogy a korábbi három pályás helyszínt már véglegesen „kinőtte „ a verseny sorozat. Felhívta a figyelmet arra, hogy a Kecskemétet követő szezonzáró pesti versenyre , mindkét kategóriában,  szabadon lehet nevezni / míg tavaly a döntőre az egyes helyi versenyek legjobb négy párosai nevezhettek /. Ezt követően Szegediné Engi Anikó, a főszponzor a Budapest Bank debreceni irodájának képviselője,  köszöntötte a résztvevőket. Ezután Dürgő György versenybíró ismertette a sorsolást és a játékrendet.

Miután az Amatőr kategóriában – feltételezhetően  az utolsó nyári hétvége valamint a közelgő iskola kezdés miatt – nem volt elegendő nevező a versenybíróság a két kategória összevonásáról döntött és így körmérkőzés folyamán alakult ki a végleges sorrend. A versenyt a hazai pár , a Pallagi klub Real Teamjének tagja, Ádor Zsolt és Máthé Gábor nyerte veretlenül. Az előbbi már volt második az országos döntőn, míg az utóbbiról tudni kell , hogy a legnagyobb sikerét a Siketek olimpiájának megnyerésével érte el, de EB és VB győzelemmel is dicsekedhet.

A második helyet a gyöngyösi – nyíregyházi páros Ludányi Zoltán , Szabó Zoltán szerezte meg. A debreceni Molnár Ákos –Riskó Roland kettős lett a harmadik , a negyedik helyezés meg a kecskeméti vállalkozó Tóth Balázs – Fekete Zsolt összeállítású duóé lett. Az itt szerzett pontok alapján a már korábban is több versenyen indult  Ludányi Zoltán beérte az országos pontversenyben eddig vezető Hegyi Zoltánt és Lászka Milánt.

Az ünnepélyes eredményhirdetéskor a díjakat Dürgő György, Hámori Tamás, és Balázs Dávid , a Menedzser Alapítvány kuratóriumi tagja adta át. A győztes pár- az óriási serlegen kívül – a Preciosa cseh ékszer cég ajándékát , míg a helyezettek a kisebb kupán és az érmeken kívül Chivas whiskyvel , az Extrametál által forgalmazott díszdobozban átadott svájci bicskával, Panyolai pálinkával, Béres termékekkel, a Panda Security Kft szoftverjével, a Piac & Profit ajándék csomagjával valamint a Pauker Nyomda által készített művészi oklevelekkel lettek gazdagabbak.

A versenyigazgató megköszönte a helyi szervezők , név szerint említve Dürgő Györgyöt és Popovics Miklóst , előkészítő munkáját és a lebonyolítás során kifejtett tevékenységüket. Köszönetet mondott egyúttal a további támogatóknak , nevezetesen a KPMG- nek, a Parfüm Line Kft-nek, a Viszlo Transz Kft-nek , a Foxtronnak továbbá a Danubius Hotels Zrt-nek. A torna alkalmából az érdeklődők számára elérhetők voltak az IT Business , a Behaviour ,a BOOM valamint a Piac & Profit egyes lap példányai.

A verseny alkalmából már több résztvevő nevezett az idei Manager Open utolsó regionális állomására, a szeptember 22-én Kecskeméten megrendezendő viadalra.

Beszámoló a Manager Open fehérvári fordulójáról

Az esélyes pár győzelmével végződött a Manager Open fehérvári fordulója

A kilenc regionális versenyből valamint a budapesti döntőből álló XIV. Menedzser Teniszbajnokság a nyári szünetet követően Székesfehérváron folytatódott. A helyszín a Kiskút Tenisz klub volt , amely hat kiváló salakos pályával, hangulatos klubházzal rendelkezik és az utóbbi években egy sor jelentős verseny- magyar bajnokság , profi pénzdíjas tornák- sikeres megrendezése is nevükhöz fűződik. A tulajdonos Viszló Csaba, aki maga is elindult a versenyen, azonban ennél sokkal nagyobb terveket sző. Előre haladott állapotban van ugyanis egy ötpályás nemzetközi méretű fedett teniszcsarnok építése, amelynek átadására várhatóan a jövő év első felében kerül sor.

A városi klubok nevezőit valamint az agárdi, budapesti, esztergomi, móri, péti üzletembereket és menedzsereket magyaros reggelivel, friss gyümölccsel fogadták a rendezők.

Az ünnepélyes megnyitó során Hámori Tamás versenyigazgató köszöntötte a felsorakozott versenyzőket köztük külön azokat, akik első alkalommal vesznek részt ezen, a hazai teniszéletben különleges, eseményen. Eddig öt fehérvári regionális torna került lebonyolításra, de ebben a klubban első ízben kerül sor a Manager Open megrendezésére. Pintér Balázs, a Menedzser Alapítvány vezetője színvonalas küzdelmeket kívánt az indulóknak, Galambos Gábor versenybíró pedig a sorsolást és a játékrendet ismertette.

Érdekesség, hogy a versenyen két vegyes páros is elindult, így a budapesti Radnóti György, a MOL korábbi menedzsere Sallai Anikóval , Halász Róbert , a Szeszipari Szövetség igazgatója az E.On képvíselőjével Szilágyi Adéllal. Volt még egy apa- fia pár is a mezőnyben a helyi Budai Zoltán és gyermeke személyében.

A Szuper táblán, ahol a rendszeresen versenyző párosok csaptak össze, a legjobb 4 között a fehérvári Serák Gábor és Péter kettős könnyen nyert az edző Takács Tibor és a gyógyszerész Magyar Tamás alkotta pár ellenében. A másik oldalon az évben először összeálló, tavaly több versenyen is diadalmaskodó László Csaba agárdi hotel tulajdonos Szécsi Gábor cégvezetővel ugyancsak könnyen győzte le a helyi Deák Tamás – Molnár András párost. A döntőben viszont csak óriási csatában az ellenfél öt mérkőzés labdáját hárítva tudtak nyerni a Serák testvérek ellen. Ezzel az első hellyel László Csaba a tizenkettedikről a hatodik helyre lépett elő az országos pontversenyben.

Az Amatőr kategóriában a legjobb négy közé csak fehérvári párosok jutottak. A győzelmet végül nagy csatában a Tapolcsányi Patrik és Sávó Tivadar vállalkozók szerezték meg az Ádám Zsolt, Sándor Norbert összetételű párral szemben. Harmadik helyen a mezőny legidősebb párosa a Varga Zsolt és Nagy Lajos kettős végzett.

A vigasz versenyben a Hortyi Balázs és Dózsa Gábor duója győzedelmeskedett – előbbi a Balinvest , az utóbbi a Simotrade  cég vezető menedzsere- a döntőben a Szervátültetettek Európa  Bajnokságán nemrég bronzérmet szerzett Hegyesi László és társa a kimagasló technikai tudással rendelkező Berecz Levente  ellenében.

Az ünnepélyes eredményhirdetéskor a díjakat Hámori Tamás és Galambos Gábor adta át. A szuper kategória győztes párja- a serlegen kívül – 1-1 üveg Chivas whiskyT, az amatőröknél első helyezett, a kupa mellett, az Extrametál által felajánlott díszdobozos svájci bicskát, míg a további helyezettek Panyolai pálinkát, Béres termékeket, a Panda Security szoftverjét, a Piac &  Profit éves előfizetését valamint a Pauker Nyomda által készített művészi okleveleket kapták kézhez.

A versenyigazgató köszönetet mondott a verseny sikeres előkészítéséért és lebonyolításáért Viszló Csabának, Galambos Gábornak és csapatának. Megköszönte továbbá a Manager Open állandó partnerei, így a KPMG, a Parfüm Line, a Dessewfy & Dávid és Társai Ügyvédi Iroda, a Viszló Transz és a Danubius Hotels támogatását. A játékosok érdeklődéssel forgatták az IT Business, a Behaviour, a BOOM, a Piac & Profit egyes lapszámait.

A döntőket megtekintette Turi Zita a Fehérvári Média Centrum Városi Rádiójának munkatársa, aki interjút készített Hámori Tamással. Ebben, többek között, szó volt a Manager Open korábbi székesfehérvári állomásairól, az idei versenyek tapasztalatairól, a mostani forduló nagy sikeréről, a hátralévő tornák / Debrecen, Kecskemét és Budapest / várható látogatottságáról valamint a jövőbeni tervekről.

A következő, szeptember 1-én Debrecenben sorra kerülő viadalra a mostani verseny résztvevői közül is többen jelezték részvételi szándékukat.

Beszámoló a Manager Open salgótarjáni regionális tornájáról

Az esélyes pár nyerte a Manager Open salgótarjáni regionális tornáját

A kilenc regionális versenyből valamint a budapesti döntőből álló XIV. Menedzser Teniszbajnokság a legutóbbi, a siófoki versenyt követően Salgótarjánban folytatódott. A helyszín ezúttal is a Tatárárok Szabadidőközpont és Teniszcentrum volt. A városi klubokon kívül Budapestről, Egerből, Gyöngyösről , Nyíregyházáról valamint Vácról érkezett üzletembereket az itt már hagyományos magyaros reggelivel fogadta a Centrum tulajdonosa Puszta Béla és a rendezésbe besegítő családtagjai.

Az ünnepélyes megnyitó során először a házigazda Puszta Béla köszöntötte a résztvevőket megemlítve , hogy a Nógrád megyei Hírlap és a Városi Televízió beharangozót közölt a versenyről, majd Huszár Máté alpolgármester mondta el, hogy megtiszteltetés városuk számára ezen egyedülálló versenysorozat egyik állomásának megrendezése, egyúttal színvonalas küzdelmeket kívánt az indulóknak. Hámori Tamás versenyigazgató azt emelte ki, hogy Salgótarján évek óta az egyik leghangulatosabb állomása az országos bajnokságnak és ezért is sok visszatérő résztvevője van a viadalnak és megköszönte a helyi szervezők munkáját. Bejelentette , hogy a terveknek megfelelően a Manager Open a nyári szünet után augusztus 25-én Székesfehérváron folytatódik. Ezt követően Bodor Ferenc versenybíró ismertette a sorsolást és a játékrendet.

Miután a Szuper kategóriában a nyári szabadságolások miatt ezúttal nem volt elegendő nevező a versenybíróság a két kategória összevonásáról döntött. Ennek megfelelően a két hatos csoporton belül körmérkőzésre került sor. Érdekesség, hogy a mezőnyben két salgótarjáni vegyes páros is indult Szabados Tamás – Varga Viktória és a Verebélyi Zsolt – Tamásiné Csapó Csilla személyében akik közül az előbbi több győzelmet is aratott. Érdekesség továbbá, hogy a sorsolás szeszélye folytán már a csoport küzdelmek során szembekerült egymással két gyöngyösi pár, ahol ezúttal a Bernáth Zsolt – Kovács Zoltán bizonyult jobbnak.

Az elődöntőbe jutás a két kiemelt párosnak , a fővárosi Hegyi Zoltán és partnere Lászka Milán valamint a gyöngyösi – nyíregyházi Ludányi Zoltán és párja Szabó Zoltán részére nem okozott különösebb gondot. Ez történt az egri Id. Hegyi József – Barta Gábor kettős estében is. Ezzel szemben a salgótarjániak legjobbjának a Gordos Balázs- Sági Simon duónak igencsak meg kellett harcolni a legjobb négybe kerülésért.

Az elődöntőben a Hegyi – Lászka pár könnyedén jutott tovább az Id. Hegyi- Barta páros ellenében, míg a Ludányi- Szabó kettős már küzdelmesebb mérkőzést vívott a salgótarjániakkal. A döntő szép számú közönség előtt zajlott le , akik sokszor tapsolták meg az élvezetes labdameneteket. Hegyiék végig vezettek a szoros csatában és végül a papírformának megfelelően a győzelmet is megszerezték. Ezzel tovább növelték előnyüket az országos pontversenyben.

Az ünnepélyes eredményhirdetéskor a díjakat Puszta Béla , Hámori Tamás, Pintér Balázs, a Menedzser Alapítvány vezetője és Balázs Dávid , a kuratórium tagja adta át. A központi szponzorok ajándékai közül a szuper kategória győztes párja- a serlegen kívül – 1-1 üveg Chivas whiskyvel , a második helyezett ugyancsak kupa mellé Panyolai pálinkát kapott díjként és mind a négyen átvehették a helyi főszponzor,az SVT Wramsler ajándékát is. A további helyezettek és a sorsolás nyertesei Béres termékeket, a Panda Security Kft szoftverjét, az Extrametál által forgalmazott, híres svájci bicskát , a Preciosa ékszerét, a Piac & Profit ajándék csomagját valamint a Pauker Nyomda által készített művészi okleveleket kapták kézhez.

A versenyigazgató köszönetet mondott a további támogatóknak , nevezetesen a KPMG- nek, a Parfüm Line Kft-nek, a Dessewfy & Dávid és Társai Ügyvédi Irodának, az Óramű Kft-nek, a Viszlo Transz Kft-nek , a Foxtronnak továbbá a Danubius Hotels Zrt-nek. A torna alkalmából a következő üzleti lapok is hozzáférhetők voltak az érdeklődők számára : az IT Business , a Behaviour ,a BOOM valamint a Piac & Profit és az Üzleti Világ aktuális példányai.

A megnyitóról valamint egyes mérkőzésekről felvételt készített a Nógrád Megyei Hírlap fotósa és a Városi Televízió, mely interjút is kért Hámori Tamástól. Az interjú során, többek között, szó volt a Manager Open népszerűségének okairól , az itt összejött mezőnyről, valamint a Bajnokság további programjairól. A versenyigazgatót , aki egyúttal a Magyar Tenisz Szövetség nemzetközi képviselője – és így idén is helyszínen tekintette meg a wimbledoni küzdelmeket – az ottani hangulatról valamint a szeptemberben megrendezésre kerülő csehek elleni itthoni Davis Kupa mérkőzésről esélyeiről is kérdezték.

Beszámoló a Manager Open siófoki regionális versenyéről

Remek mérkőzések a Manager Open siófoki regionális tornáján

A kilenc regionális versenyből valamint a budapesti döntőből álló XIV. Menedzser Teniszbajnokság a pesti viadalt követően ezúttal Siófokon folytatódott. A korábbi jól bevált helyszín átépítése miatt a torna új helyen, a helyi Spartacus hangulatos klubjában került megrendezésre. A négy salakos pálya most is kevésnek bizonyult így szükség volt a Magistern Hotel melletti két pálya igénybe vételére is. Ezúttal a helyi klubokon kívül Agárdról, Budapestről, Egerből, Kecskemétről és Vácról érkeztek párok, hogy megmérettessék magukat a nyári melegben.

Az ünnepélyes megnyitó során Hámori Tamás alapító-versenyigazgató, a hagyományos résztvevők mellett , több új párost is üdvözölt. Külön gratulált Hegyesi Lászlónak, aki az elmúlt héten Szardínia szigetén a Szervátültetettek Európa bajnokságon képviselte a magyar színeket és három bronz érmet szerzett. Egyúttal bejelentette, hogy  a Krisztik Anikó , korábbi neves versenyző, a Bemer Orvostechnikai Eszköz tanácsadója a pesti fordulóhoz hasonlóan itt is vállalta , hogy a teljesítmény növelést elősegítő készülék bemutatásán kívül az antioxidáns szintet megállapító személyes méréseket végez majd az éppen pihenő menedzsereken. Ezt követően megköszönte a helyi szervező Gyarmati László munkáját valamint azt, hogy a Lido Home ingatlan cég , a Balaton térség legnagyobb ilyen vállalkozása helyi főszponzora lett az eseménynek. Végül Hámori Tamás ismertette a sorsolást és a játékrendet.

A Szuper kategóriában induló menedzser teniszezők körmérkőzés formájában döntötték el a sorrendet , azaz minden pár játszott a másikkal. A kategória győztese a budapesti Merkantil bankos Hegyi Zoltán és partnere Lászka Milán lett, ezzel megismételték az előző , a pesti tornán aratott győzelmüket. A második helyet a dr Telek János és Machán Frigyes alkotta kettős szerezte meg. A harmadik a szintén pesti  Jakócs György – Derossi Marcel pár míg a negyedik az agárdi Szabó Balázs – Szily Péter kettős lett

Az amatőr kategóriában három csoport jött össze. Az elsőben a szegedi Lajos Attila – Török Gábor  duó, a másodikban az egri id. Hegyi József – Barta Gábor kettős , a harmadikban pedig a siófoki Deák Tamás – Pinczés Gábor páros lett veretlenül az első. Hozzájuk csatlakozott , mint legjobb csoport második, a Hugyák Ádám – Körmendi Gábor szintén siófoki vállalkozókból álló pár. Az elődöntőben a Deák pár a szegedieket , az Id. Hegyi – Barta páros a Hugyák-Körmendi párosnál bizonyult jobbnak. A Deák- Pinczés pár végül a döntőben rendkívül szoros mérkőzésen győzte le az egri duót.

A vigaszdíjat ugyancsak a helyiek párosa, a Talabér Tibor – Nagy Árpád nyerte meg, a döntőben a pesti Németh Antal- Fasang Márton párost múlták felül. Itt a mezőny egyetlen női párosa a pesti Sallai Anikó a kecskeméti Gyenes Katával ezúttal helyezetlenül végzett.

A verseny befejeztével Gyarmati László megköszönte a rendezvény alábbi hely cégek támogatását , akik a díjazáshoz értékes felajánlásokkal járultak hozzá. Ezek a Balatoni Hajózási Zrt , a Party Szállo , a Galérius  Fürdő , a Balaton-parti Kft , a Royal Pékség, a  Calypso Café, a Lila Akác vendéglő és a Siófok-térségi Helyi Érték Egyesület voltak.

Az ünnepélyes eredményhirdetéskor a díjakat Hámori Tamás, Pintér Balázs, a Menedzser Alapítvány vezetője és Gyarmati László adta át. A központi szponzorok ajándékai közül a szuper kategória győztes párja- kupán kívül – 1-1 üveg Panyolai pálinkát kapott díjként, míg a második helyezettek az Extrametál termékét , a híres svájci bicskát vehették át. Az amatőr kategória első helyezettje Chivas whiskyvel és serleggel lett gazdagabb. A további helyezettek és a sorsolás nyertesei Béres Rt termékeket, a Panda Security Kft szoftverjét, a Piac & Profit ajándék csomagjait valamint a Pauker Nyomda által készített művészi okleveleket kapták kézhez.

A versenyigazgató Köszönetet mondott a további támogatóknak is , nevezetesen a KPMG -nek, a Parfüm Line Kft-nek, a Dessewfy & Dávid és Társai Ügyvédi Irodának, az Óramű Kft-nek, a Viszlo Transz Kft-nek , a Foxtronnak továbbá a Danubius Hotels Zrt-nek. A torna során itt is kihelyezésre kerültek a következő üzleti lapok: az IT Business , a Behaviour ,a BOOM valamint a Piac & Profit és az Üzleti Világ aktuális példányai.

Az indulók közül többen jelezték részvételi szándékukat a Manager Open következő ,július 14-n  Salgótarjánban megrendezendő újabb regionális menedzser tornára. A siófoki viadal fotói a www.manageropen.hu honlapon, a rendező klub  web oldalán valamint a Facebookon egyaránt megtekinthetők.

previous arrow
next arrow
ArrowArrow
Slider

Beszámoló a budapesti regionális versenyről

Színvonalas mérkőzések a Manager Open pesti regionális versenyén

A kilenc regionális tornából valamint a budapesti döntőből álló XIV. Menedzser Teniszbajnokság idei ötödik állomása a hagyományos fővárosi regionális viadal volt. Ennek első ízben volt a házigazdája a Grand Slam Park Tenisz Club, amely az elmúlt év második felében Konkoly Miklós személyében új bérlőt kapott és teljes felújításon esett át. A finn stílusú, fából készült klubház nemcsak modern öltözőkkel, közösségi térrel, masszőr helységgel, nagy terasszal és étteremmel, hanem 18 szobás panzióval is rendelkezik. Előnyös az itt található nagyméretű belső parkírozó hely is. Nem véletlen, hogy a klub júliusban 100 ezer dollár pénzdíjazású profi női torna színhelye lesz. A hat salakos pályája kiváló állapotban várta a budapesti menedzsereken túlmenően Agárdról, Gyöngyösről, Kecskemétről, Salgótarjánból és Nyíregyházáról érkező üzletembereket és párjaikat.

Az ünnepélyes megnyitó során Hámori Tamás alapító-versenyigazgató hangsúlyozta különösen a szuper csoport ígér nagy küzdelmet, hiszen a mezőny talán legjobb három párosa fog összecsapni. Örömmel jelentette be, hogy újabb támogató, a megalapításának 35. évfordulóját ünneplő EXTRAMETÁL, a világhírű svájci Victorinox termékek – köztük a híres multifunkcionális zsebkés – kizárólagos magyarországi képviselője , csatlakozott a Manager Open szponzori köréhez. Bemutatta a Bemer Orvostechnikai Eszköz tanácsadóját, Krisztik Anikót , aki a teljesítmény növelést elősegítő készülék használatán kívül ingyenes antioxidáns szintet megállapító személyes méréseket végez majd az éppen pihenő menedzsereken. Külön köszöntötte Menedzser Alapítvány vezetőjét Pintér Balázst , Balázs Dávidot a kuratórium tagját valamint a verseny egyetlen női párját , a Kecskemétről érkezett Gyenes Katát és a pesti üzletasszonyt Sallai Anikót. Ezt követően ismertette a sorsolást és a játékrendet.

A Szuper kategóriába nevezett menedzser teniszezők között a párok két csoportban mérték össze tudásukat. Az egyik csoport győztese a budapesti Merkantil bankos Hegyi Zoltán és partnere Lászka Milán lett bár a csoport győzelemért igencsak meg kellett küzdeniük a gyöngyösi Ludányi Zoltán és a nyíregyházi Szabó Zoltán alkotta páros ellen. A másik ágon körbeverések voltak és a végén a Remónia pénzügyi befektető cég igazgatója Hegyi József oldalán Sás Tamással jutott tovább az első helyen, míg a másodikat a kecskeméti vállalkozók a Tóth Balázs – Tóth Péter kettős szerezték meg. Az elődöntőben Ludányiék a Hegyi József- Sás Tamás párost szoros mérkőzésen győzték le, míg a másik oldalon a Hegyi Zoltán vezette pár a várakozásnak megfelelően legyőzte a kecskemétieket. A döntőben Ludányiéknak lehetősége nyílott a visszavágásra, de egy igen színvonalas összecsapás után ismét a Hegyi Zoltán – Lászka Milán pár lett a jobb és szerezték meg a torna győzelmet.

Az amatőr tudásszintű menedzserek ugyancsak két csoportban csaptak össze. A legjobb 4 között a szegedi üzletember- fogász páros, a Lajos Attila – Török Gábor duó előbb a rutinos , korábbi élversenyző Szőcsik András – Horváth Péter budapesti párost , majd a döntőben a Frei Tamás kávéhálózat ügyvezető igazgatójából és a salgótarjáni vállalkozóból álló Langár Tamás – Petruscsák Gábor kettőst is megverte, akik előtte két budapesti, de már nyugdíjas üzletembernél, a Román Ferenc- Erdei Ferenc kettősnél bizonyultak jobbnak.

Az ünnepélyes díjkiosztás során a díjakat Hámori Tamás , Pintér Balázs és Balázs Dávid adta át. A szuper kategória győztes párja Chivas whiskyt , az amatőröknél első páros Palonyai pálinkát kapott , míg a másodikok az Extrametál és a Boros Betty kerámia művész ajándékait vehették. A további helyezettek és a sorsolás győztesei Béres Rt termékekkel, a Panda Security Kft szoftverjével, MOB évkönyvvel, Piac & Profit ajándék csomagjaival valamint a Pauker Nyomda által készített művészi oklevelekkel lettek gazdagabbak. Végül a csoportjában harmadik helyezést szerzett két női versenyző a Preciosa cseh ékszercég gyönyörű nyakláncát kapták ajándékul.

A versenyigazgató megköszönte a házigazda klub értékes együttműködését és Tóthné Marika szervező munkáját. Köszönetet mondott a további támogatóknak is , nevezetesen a labdákat biztosító www.teniszlabda.hu web áruháznak, a  KPMG-nek, a Parfüm Line Kft-nek, a Dessewfy & Dávid és Társai Ügyvédi Irodának, az Óramű Kft-nek, a Viszlo Transz Kft-nek továbbá a Danubius Hotels Zrt-nek. A torna során a résztvevők által megtekintésre kerültek a következő üzleti lapok: az IT Business , a Behaviour ,a BOOM valamint a Piac & Profit és az Üzleti Világ egyes példányai.

Az indulók közül sokan jelezték részvételi szándékukat a Manager Open következő , a június 30-án  Siófokon, de új helyszínen az ottani Spartacus pályáin megrendezendő újabb régiós menedzser tornára. A pesti viadal fotói a www.manageropen.hu honlapon, a rendező klub  web oldalán valamint a Facebookon egyaránt megtekinthetők.

Jegyzőkönyv a Fegyelmi Bizottság üléséről

/ Készült a Menedzser Alapítvány hivatalos helységében az 1122. Budapest. Komáromi út 22 sz. alatt /

A Menedzserek Országos Teniszbajnokságát szervező Menedzser Alapítvány Fegyelmi Bizottsága a mai nap ülést tartott , amelyen az idei versenyeken elkövetett alábbi fegyelmi vétségeket megtárgyalta és következő határozatot hozta :

Győri verseny / 2018. április 28 /

  • Szabolcsi Gábor : a verseny folyamán káromkodott , eldobta ütőjét és a mérkőzést követően nem fogott kezet az ellenfél páros tagjaival. A Bizottság egyhangúlag úgy döntött , hogy fent nevezett játékos írásos figyelmeztetésben részesüljön azzal , hogy ha ez a jövőben megismétlődik, akkor ez akár az adott versenyből történő felfüggesztését is magával vonhatja
  • Soós Ákos : több alkalommal fegyelmezetlenül viselkedett. A döntő során a versenyigazgató figyelmeztette , mert ellenfeleivel hangosan vitatkozott és azokra, sőt partnerére is sértő hangú kijelentést tett, majd lekezelően válaszolt a versenyigazgatónak is. Magatartása miatt az ellenfelük a döntő játszmát már nem kívánta lejátszani. Ezt  követően a díjkiosztáson sem jelent meg.

A Bizottság egyhangúlag úgy döntött , hogy a versenyen nyert pontjaitól megfosztja és a jövő évi győri versenyen történő indulástól eltiltja.

Tordasi verseny /2018. június 2 /

  • Horváth Sándor : ezúttal is, mint korábban már több alkalommal, a versenyigazgatótól figyelmeztetést kapott, mert ingét levetve, félmeztelenül játszott. Az utolsó csoport mérkőzésen Fehér Sándor versenybíró rászólt , hogy túl hangosan viselkedik. Erre Horváth Sándor olyan minősíthetetlen hangnemben , a versenybírót személyében és emberi méltóságában is mélyen megsértve válaszolt , hogy  amikor Hámori Tamás versenyigazgató , a szomszéd pályáról éppen lejövő felháborodott játékosoktól értesült a történtekről azonnal a helyszínre sietett. Az addigra éppen befejeződött mérkőzést követően Horváth Sándorral – Fehér Sándor , Amberger Árpád és a vétlen párja Úr Xavér előtt – közölte, hogy a  Bajnokság Etikai kódexének 2. pontja és ötödik bekezdése alapján a versenyről azonnali hatállyal kizárja. A páros mostani eredményeit törli és az esetet a Fegyelmi Bizottság elé terjeszti.

Beszámoló a tordasi versenyről

Népes mezőny a Manager Open tordasi versenyén

A kilenc regionális tornából valamint a budapesti döntőből álló XIV. Menedzser Teniszbajnokság Győrt és Vácott követő idei harmadik állomása a közkedvelt, fővároshoz közeli tordasi sportközpont négy pályája volt. Az előnyös földrajzi koordinátákkal rendelkező Pest közeli település igen népszerű a teniszező menedzserek , üzletemberek között. Bár a résztvevők száma a tavalyi évitől elmaradt de a kis község mégis újabb csúcsot döntött. A torna országos jellege talán itt domborodott ki leginkább, hiszen a Bajnokság tizennégy éves történetében sosem érkeztek még egyetlen esetben sem ennyi helyről indulók. Ugyanis Tordason kívül Agárd , Budapest, Eger, Gyöngyös, Kecskemét, Martonvásár, Mór,Nyíregyháza, Százhalombatta, Vác és Veszprém azaz 12 város képviseletében indultak a versenyzők. A csoport mérkőzések lebonyolításához ez évben is szükség volt a martonvásári kastély kertjében lévő három pályára. A nagy melegben éppen pihenő játékosok ugyanakkor szívesen húzódtak meg a tordasi klub Makovecz stílusban épült hangulatos klubházában.

Az ünnepélyes megnyitó során Hámori Tamás alapító-versenyigazgató hangsúlyozta Tordas lassan már fogalom a menedzser teniszezők között. Külön köszöntötte Amberger Árpádot a Menedzser Alapítvány szakmai felelősét és Balázs Dávidot , a kuratórium tagját továbbá Mór első ízben induló versenyzőit a Szilágyi testvéreket. Tóth Gábor klubigazgató elmondta nagy örömmel készítették elő a versenyt, amely kiemelt szerepet játszik a település egyébként meglepően gazdag sport programjában. Ezt követően Fehér Sándor versenybíró ismertette a sorsolást és a játékrendet.

A Szuper kategóriába nevezett már régóta versenyző , csapat bajnokságokon is résztvevő menedzserek között a párok két csoportban mérték össze tudásukat. Az egyik csoport győztese a hotel tulajdonos egri Id. Hegyi József és párja Bozsik Attila lett. A második helyet a gyöngyösi vállalkozók párosa a Bengyel Zsolt – Asztalos Bence pár szerezte meg. Ebben a csoportban egy sajnálatos eset is történt , az eredetileg második helyre befutott budapesti Horváth Sándor, Ur Xavér kettős – Horváth Sándor a Bajnokság eddigi történetében sosem tapasztalt minősíthetetlen magatartása miatt – kizárásra került. Ügyét a Fegyelmi bizottság fogja hamarosan tárgyalni.

A másik ágon a tavalyi döntő nyertese ,egyben a váci  torna 2.helyezettje a gyöngyösi Ludányi Zoltán és a nyíregyházi Szabó Zoltán veretlenül lett csoport győztes. Itt a második hely a László Csaba / Agárd / Galambos Gábor / Székesfehérvár / párosé lett. Az elődöntőben a gyöngyösiek szinte házi rangadóját az esélyesebb Ludányi- Szabó kettős nyerte , míg a másik oldalon szoros versenyben a László Cs- Galambos G. győzedelmeskedett,  akik a döntőben visszavágtak Ludányiáktól elszenvedett korábbi vereségért és megszerezték a torna győzelmet. Az ötödik helyet a kecskeméti Csávás István – Tóth Balázs duó nyerte el.

Az Amatőröknél három csoportra is szükség volt. Úgy állt össze a legjobb négy mezőnye , hogy az egyes csoportgyőztesekhez a legjobb csoportbeli második is csatlakozott. Az elődöntőben kisebb meglepetésre a móri vegyes páros Szilágyi Géza és Adél megverte a rutinos Amberger Árpád/ Bp / – Virág Vendel / Veszprém / párost , míg a százhalombattai Dr Szalai András – Dávid Roland kettős a Parfüm Line ügyvezetője és a felső oktatásban dolgozó Urbán László fővárosi párt győzték le , majd – ugyanilyen arányban- a döntőben Szilágyiékat is.

Az ünnepélyes díjkiosztás során a győztesek a szokásos kupákon és érmeken kívül a sóskúti Kőnig Étterem és a sukorói Boglya  Csárda két-két személyes vacsora meghívását valamint a Roham , egykori dunai gőzhajóra szóló , étkezéssel egybekötött, belépőjegyet nyertek. További díjak voltak a Béres Rt termékei, a Preciosa cseh kristálycég ékszerei, a Chivas whisky , a Palonyai pálinka , a Panda Security Kft szoftverje, a Piac & Profit ajándék csomagja valamint a Pauker Nyomda által készített művészi oklevelek. Az előző versenyhez hasonlóan itt is nagy sikert aratott a szervezők azon új elképzelése , hogy a szponzori ajándékok egy részét sorsolás útján lehetett elnyerni. A díjakat és az ajándékokat Pintér Balázs , a Menedzser Alapítvány vezetője, Balázs Dávid , Hámori Tamás és Tóth Gábor adták át.

A versenyigazgató megköszönte Tóth Gábor és családja szervező munkáját ,Galgóczy Lajos tevékenységét , Fehér Sándor versenybírói munkáját. Köszönetet mondott a még nem említett további támogatóknak , így a KPMG -nek , a Parfüm Line Kft-nek , a Dessewfy & Dávid és Társai Ügyvédi Irodának , az Óramű Kft-nek, a Viszlo Transz Kft-nek továbbá a Danubius Hotels Zrt-nek. A viadal alkalmából az IT Business , a Behaviour valamint a Piac & Profit üzleti magazinok aktuális példányai is keresettek voltak.

Az indulók közül többen jelezték már részvételi szándékukat a Manager Open következő , a június 16-án a felújított Grand Slam Parkban megrendezendő budapesti régiós menedzser tornára. A tordasi viadal fotói a www.manageropen.hu honlapon, a Tordas SE web oldalán valamint a Facebookon egyaránt megtekinthetők.

KAPCSOLAT

Kérdés esetén vegye fel velünk a kapcsolatot és mi készséggel segítünk

Telefon: 06 20 419 6008

Email: info@manageropen.hu