1. A Bajnokság kiírásának célja

A menedzserek, cégvezetők, vállalkozok, azaz az üzleti szféra részére évente rendszeres formában a versenyzés lehetőségének biztosítása, az egészség megőrzése és fejlesztése, a sportszerű versengés elterjesztése, valamint a kapcsolatok kialakítása és ápolása érdekében

2. Szervező Bizottság feladata és összetétele

A Bajnokság éves programját a versenyigazgató készíti elő, a budapesti tornákat a Szervező Bizottság bonyolítja le, a vidéki regionális versenyeket pedig a helyi rendező klub képviselőjével együttműködve, a Manager Open verseny megrendezésének feltételei c. anyagban megfogalmazottak szerint szervezi és bonyolítja le.
A Szervező Bizottság vezetője az alapító-versenyigazgató, tagjai a Menedzser Alapítvány kuratóriumának vezetője és kijelölt képviselője.

3. Indulási feltétel

A Bajnokság csak páros számokban kerül megrendezésre.
A pár legalább egyik tagjának állami szektorban vagy a verseny szférában tevékenykedő, Magyarországon bejegyzett cég, vállalat vezetőjének illetve képviselőjének kell lenni, beleértve az egyéni vállalkozókat is.
A fenti előfeltételnek megfelelő párok az alábbi csoportokba nevezhetnek:

  • Szuper csoport: itt azok a párosok indulhatnak, akik a fenti feltételeknek megfelelnek emellett a páros egyik tagja vagy mindkettő jelenleg , vagy az elmúlt öt évben rangsorolt vagy/ és OB-én szereplő játékos volt
  • Amatőr csoport: ahol a párok egyike sem esik a fenti kritérium alá. Megfelelő számú nevezés esetén külön táblán versenyeznek a 110 éven felüli párok és külön női-vegyes pár tábla is indítható.Az előírásoknak nem megfelelő nevezéseket a Versenybíróság / helyi versenybíró, versenyigazgató / elutasíthatja illetve a megfelelő csoportba irányítja át. Vitás esetben a versenyigazgató dönt.

4. Nevezés

Egyidejűleg a versenyt rendező klub által megadott, a kiírásban olvasható helyi rendező email illetve a versenyigazgató email címén, vagyis mindenképp írásban.
A nevezési határidő minden esetben a versenyt megelőző nap, általában péntek, 18 óra.
A versenyen csak az a páros indulhat el, aki az előírt időpontban a helyszínen megjelenik és a nevezési díjat még a verseny indulása előtt, tehát mindkét tag rendezi.
A kiírás szerinti nevezési díjat a versenyigazgatóval előzetesen egyeztetni kell, amiben az egyszeri meleg étkezés költségének mindenképp szerepelnie kell

5. Lebonyolítási forma

Az egyes csoportokban, a nevezéstől függően, körmérkőzés és /vagy egyenes kiesés. Megfelelő számú helyszíni nevezés esetén vigaszdíj is indítható.Csak az amatőr mezőnynél van vigaszág, ellenben a szupert csoportnál nincs vigaszág, de a szett 9 gambe-ből áll.
Egy mérkőzés általában egy játszmáig tart, egyenlő állás esetén rövidített tie-breakre kerül sor. A győzelmek és vereségek egyenlősége esetén a jobb játékarány dönt, ha ez is megegyezik, akkor az egymás elleni eredmény dönti el a továbbjutást vagy a megfelelő helyezést.
A versenyen általában csoportversenyek vannak élősszőr, kőrmérkőzéses rendszerben. Két csoport esetében négyes táblára kerül be a két csoport 1. és 2. helyezettje. Ezek a csoportok az elődöntőbe keresztebe játszanak(A1-B2 és B1-A2). Több csoport esetén nyolcas táblára kerülnek a csoportgyőztesek és második helyezettek.
Versenybíróság adott körülmények / pl. rossz időjárás / esetén előírhat más, rövidített számolási módot is, kevesebb nevezés estén pedig akár hosszabbat is.
A korábbi döntő megszűnik, az egyes versenyek csoportjainak győztesei az illető város/ régió menedzser bajnoka címet nyerik el. Így a legutolsó városé a főváros, Budapest bajnok párja lesz. A jelentősége mégis nagyobb lesz, mint az előzőké, hiszen utoljára itt lehet, az országos pontversenyt befolyásoló pontokat szerezni, így akár a végső győzelmet is megszerezni.

6. Pontozás

Minden résztvevő versenyenként 1-1 pontot kap. A csoportmeccseken szerzett minden győzelem további 1-1 pontot ér, valamint a Szuper csoportban ezen felül a győztes pár tagjai – amennyiben legalább nyolc pár indul versenyszámonként -a győztese 8 , a második helyezett 5 , míg két harmadik 3-3 pontot kap. A legjobb 8-ba kerültek 1-1 pontban részesülnek. Az Amatőr csoport győztese 5 pontot, a második helyezett 3 pontot és a két harmadik helyezett 1-1 pontot kap. A vigasz verseny győztesei 3 , a második 2 ,a harmadikok pedig 1-1 ponttal lesznek gazdagabbak.Ezen felül minden csoportgyőzelemért további egy-egy pont jár.

7. Pontverseny

Idén is a tavalyi, egyéni pontozást tartjuk meg. A páros mindkét tagja külön-külön egyéni pontot kap. Így ha versenyenként más párral indul a pontjai nem vesznek el, hanem mindig egyénileg összeadódnak.
A pontverseny pontjait közös táblában tarjuk nyilván függetlenül attól, hogy szuper, amatőr, vagy vigasz táblán szerzett valaki pontot. A különböző táblákon eltérő pontértékekkel differenciáljuk a játékerőt.

8. Díjazás

Az egyes helyi , regionális viadalok és azok különböző versenyszámainak győztesei és helyezettjei serleg, érem, oklevél díjazásban részesülnek, amelyet kiegészíthetnek a szponzorok tárgyi ajándékai. A díjazásban nagyobb szerepet kap majd a sorsolás útján nyerhető tárgyi nyeremények.
A pontverseny legjobbjai, csoportonként, értékes tiszteletdíjban részesülnek, amelyre a szezonzáró Díjkiosztó Gálán, a szponzorok köszöntését követően kerül sor.

9. A verseny programja

Minden egyes torna megnyitóval kezdődik, ahol a versenyigazgató, a helyi klub, az önkormányzat és a kiemelt támogató üdvözli a megjelenteket továbbá a versenybíró ismerteti a sorsolás eredményét, vagyis a csoportok összeállítását és a játékrendet. Ezt követően a helyi szervező, a Versenyigazgató, esetleg kiemelt szponzor a helyi média rendelkezésére áll.
A verseny összes számának befejezése után kerül sor a díjkiosztásra.

KAPCSOLAT

Kérdés esetén vegye fel velünk a kapcsolatot és mi készséggel segítünk

Telefon: 06 20 419 6008

Email: info@manageropen.hu